Hjälpmedel för tidsuppfattning

”Årshjulet” En dekorativ och interaktiv visualisering av ett år, med månader, veckor och dagar.
En hjälp för dem som har svårt att förstå tidsbegreppet.
 

Det här ”året” gjorde jag till min yngste son som har autism.
Tydliga månader och veckor samt alla dagar. Vi satte upp ”Årshjulet” i köket. Nu behövde vi inte svara miljoner gånger på hur långt det var till hans födelsedag, julafton och sommarlovet längre.
Vi har märkt ut (för vår familj) viktiga dagar och perioder och sonen flyttar en markör (gem, nål eller liknande) framåt varje dag och får på så sätt en tydlig bild över hur långt det är kvar på lovet eller när han ska till pappa osv. Det här har hjälpt honom att få ett grepp om tiden och han förstår numera principen med månader, veckor och dagar.

Lena Appel. "Årshjulet" en visualisering över ett år.
Lena Appel. ”Årshjulet” en visualisering över ett år.

Årshjulet passar bra i hemmet men även i förskolan och skolan för att få en överskådlig bild av tiden och året och det fungerar bra som underlag för pratstunder om när olika saker ska ske eller när de har hänt. Det fungerar som en dekorativ och interaktiv visualisering av tidsbegreppet och kan med fördel hänga framme för att lätt återkomma till i pratstunder och funderingar.

Lena Appel. "Årshjulet" detalj
Lena Appel. ”Årshjulet” detalj

Årshjulet är ca 60×60 cm, tryckt på tjockt papper och levereras i rulle.  Sätt upp på väggen som den är eller limma upp den på en kartong eller liknande.

Investeringskostnaden är: 300:- inkl. Moms. Frakt tillkommer.

 

Konstnär